Over Helga

Helga Sturkenboom - Praktijk AvanaMijn naam is Helga Sturkenboom (1966). Ik ben moeder van 2 bijzonder mooie kinderen (een dochter en zoon), 2 speciale ‘schoon’-kinderen én oma van drie mooie lieve kleinkinderen. En ik woon samen met een lieve levenspartner.

Rond mijn 22ste levensjaar kwam ik erachter dat ik heldervoelend, helderwetend en een HSP (=High Sensitive Person) ben. Ik was op dat moment in mijn eigen ontwikkeling nog niet zover dat ik deze gaven op de juiste manier kon gebruiken. In 2005  is het proces van mijn eigen intuïtieve ontwikkeling doorgezet tot het opzetten van een praktijk in 2011. Een praktijk die op holistische wijze energetische methodes aanbiedt in de vorm van healing, massage en coaching.

Ik bied diverse energetische behandelingen om meer inzichten, innerlijke rust en balans te ervaren Ik begeleid en ondersteun mensen bij het oplossen van hun problemen/uitdagingen door het opsporen van blokkades en storingen in het lichaam én in het denken. Een klacht bijv. wordt niet bekeken als een puur lichamelijk verschijnsel.
Tijdens deze holistische benadering ga ik ervan uit dat alles met elkaar verbonden is. Lichaam en geest kunnen niet los van elkaar gezien worden. Lichaam, geest, gedachten, gevoelens en verlangens: alles is één.

Wist u dat? Wat de rol kan zijn van gedachten en gevoelens... en het ontstaan van fysieke klachten? Wat heeft de klacht mij te vertellen? bijv. Je verantwoordelijk voelen voor de emoties van de ander. De ander niet willen teleurstellen.
Met andere woorden; jij bent verantwoordelijk voor hoe ik me voel. Heeft u ‘last’ van dit terugkerende (levens)patro(o)n(en), vermoeidheid, ‘oude’ emotionele blokkades in het lichaam, wilt u werken aan uzelf, uw spirituele ontwikkeling of heeft u vragen of is iets niet duidelijk? ...

Door gebruik te maken van diverse holistische, energetische
behandelmethodes kunnen we dieper bij de kern van het probleem/uitdaging te komen.
Waarbij er inzichten vrijkomen zodat je o.a. je gedachtenpatronen en aannames kunt veranderen.

Tijdens mijn behandelingen maak ik gebruik van mijn intuïtieve kwaliteiten.
Ik werk vooral vanuit mijn gevoel. Daarbij bied ik vertrouwen, ondersteuning en een luisterend oor.
Tijdens een behandeling worden blokkades of pijnpunten aangeraakt, in beweging gebracht en opgelost. De energie gaat dan weer stromen in je lichaam.
Iedereen is verschillend en er is dus ook geen behandeling hetzelfde. Ik kijk naar wat jij nodig hebt, zodat jij weer van binnenuit kunt stralen.

"Blokkades in ons lichaam en in ons denken zijn niet onze vijanden.

Ze zijn een uitnodiging om dichter bij onszelf te komen"


Inmiddels heb ik diverse studies/opleidingen/workshops gedaan zoals:

  • Klassieke massage (Horizon opleidingen)
  • Persoonlijk ontwikkeltraject systemisch werk 4-daagse (Rachel Naron-TryAngleCoaching)
  • Spiritueel mediumschap & persoonlijke ontwikkeling (Anneke Klaassens-Spiritueel Centrum)
  • Essential Chakra Healing massage (Helga Sturkenboom-Praktijk Avana*)
  • Dorn therapie en Breuss Massage & diverse keren Nascholing en Verdieping (Idelette Eijgelaar-Dorn Instituut)
  • AromaTouch Techniek (Tanja Daniels-Claimbackyourhealth)
  • NLP-Neuro Linguistisch Programmeren (Frank den Ouden-Magnetiseur/Energetisch therapeut)
  • Metamorfose Massage (Marlies v/d Horst-Licht op je Leven)
  • Aura & Chakra Healing ( Civas-opleidingen)
  • Magnetiseren ( Civas-opleidingen)

*Door jarenlange ervaring in mijn Praktijk, is de Essential Chakra Healing massage ontstaan...Een mooie combinatie van Healing en Massage met Essentiële Oliën. Tijdens deze massage luister ik, met mijn handen, naar wat jouw lichaam mij vertelt. De energie wordt weer in beweging gebracht en de ervaringen, die zich hebben vast gezet in jouw lichaam, maken zich los.

Praktijk Avana - Massage

Praktijk Avana ... de betekenis van Avana in het Sanskriet is “bescherming”.

Die bescherming is, tijdens een behandeling, belangrijk zodat jij, als cliënt, het gevoel hebt dat het veilig genoeg is om jezelf te mogen herkennen en erkennen.
Dat je rust en balans ervaart om je eigenwaarde en weerbaarheid te vergroten én te mogen groeien in je Zijn.