Over André

 

Wie ben ik?

Ik heb in mijn leven verschillende keren een nulpunt beleefd, vanwaaruit ik alles opnieuw moest opbouwen. Dat was niet makkelijk, maar het waren wel de periodes in mijn leven waar ik het meest geleerd heb. Blijkbaar moest ik zo diep gaan om echt bij mijn gevoel te komen.

Als jochie van 13 werd ik door een oom misbruikt. Als jongeman van 19 werd mijn moeder in een inrichting opgenomen en verliet ik het ouderlijk huis. Op die momenten stortte mijn leven in, maar werd ik ook gedwongen om zelf het heft in handen te nemen. Ik werd er bijzonder zelfstandig en ondernemend van.

Dat soort problemen werden in die tijd vaak doodgezwegen, maar ik besloot om de stilte te doorbreken. Ik ben altijd heel open geweest over wat mij overkomen is. Voor mij was het belangrijk om erover te praten en ik denk dat dat voor iedereen geldt – in deze tijd net zo als vroeger.

Ik was dus al heel vroeg zelfstandig. Ik heb altijd hard gewerkt, in de meest uiteenlopende beroepen. Ik heb in de steigerbouw gezeten, de tuinbouw, de glashandel en nog veel meer. Op mijn 28e ging ik trouwen met het meisje met wie ik al sinds mijn 21e verkering had. Toen ik 30 was, kregen we een dochter. Op mijn 31e ging ik in de leer bij een Indiase goeroe. Daar ben ik 11 jaar gebleven. Van hem leerde ik de kunst van het mediteren. Ook werd er veel gezongen en gesport in die beweging, wat ik heerlijk vond.

Ik werkte in die periode fulltime in het bedrijf van de indiase goeroe, maar woonde gewoon thuis, met mijn gezin. Toen er ernstige conflicten ontstonden binnen het bedrijf, moest ik daar weg. Het klopte niet meer.

Dat was een nieuw nulpunt. Ik was 41 en raakte opnieuw alles kwijt. Mijn baan, mijn auto, mijn vrienden, mijn zekerheid. Behalve mijn gezin, gelukkig.

Toch heeft die 11 jaar me heel veel gebracht, met name rust in mezelf.

In de daaropvolgende jaren maakte ik nader kennis met kinesiologie. Ik deed een aantal sessies bij een kinesioloog en vond het helemaal geweldig. Ik had destijds een eigen bedrijfje als verkoper van reformproducten, maar ik raakte steeds meer geïnteresseerd in kinesiologie. In dezelfde periode werd ik tot mijn eigen verbijstering smoorverliefd op een andere vrouw. Het kostte me mijn huwelijk. Dat vond ik heel erg, maar er komt een punt waarop je door moet. Ik had altijd al affiniteit met healing, met name met magnetiseren en handoplegging, en dat ging ineens stromen.

Ik was op een dag bij een Lichtwerkersbijeenkomst. We zaten allemaal op stoeltjes naast elkaar. Mijn hand rustte op de rugleuning van de stoel van mijn buurvrouw. Die draaide zich op een gegeven moment naar me toe en zei: “Ik weet niet wat je aan het doen bent, maar mijn hart gaat helemaal open.”

Ik deed niks bewust, maar ik voelde wel die bekende tinteling in mijn hand. Dat was echter zo gewoon voor me, dat ik er niet eens aandacht aan schonk. Dat ging ik vanaf toen wel doen. Het was het eerste signaal.

Door mijn achtergrond heb ik mijzelf veel dingen zelf aangeleerd en dus ook dit deed ik op mijn eigen manier. Ik begon voorzichtig met magnetiseren. Ik had niet echt een methode, maar het werkte wel. Mensen ontspanden onder mijn handen. Ik wist intuïtief wat ik moest doen. Mijn nieuwe partner Helga, zelf een healer, stond pal achter me en zo ontwikkelde ik me razendsnel.

Als ik magnetiseer, stel ik me open voor de genezende energieën die door mij heenstromen. Ik noem magnetiseren tegenwoordig healing, want dat woord kennen de mensen beter. Ik geef energie door en ik probeer mezelf er zoveel mogelijk buiten te houden. Ik ben niet aan het sturen, ik laat het gebeuren. Dat wat nodig is, gebeurt vanzelf.

Er gebeuren vaak de meest fantastische dingen bij mensen, maar niet altijd. Ik kan het niet voorspellen. Ik ben zelf ook nog vaak verbaasd over de impact van mijn sessies. Ik krijg kleuren te zien, lichten, beelden, overledenen die naast de persoon staan, soms met boodschappen. Ik zie vaak dieren bij mensen, waarvan ik later pas geleerd heb dat dat totemdieren zijn. Ik deel niet alles wat ik zie, want daarmee word je als healer vaak te sturend. Ik wil er niet mijn eigen verhaal van maken. Het is het verhaal van de cliënt. Cliënten gaan vaak in een spontane regressie tijdens een sessie en krijgen dan zelf ook allerlei beelden. Dat heb ik liever. Hoe meer ik me er niet mee bemoei, hoe krachtiger de sessie wordt. Ik zet eigenlijk het zelfgenezend vermogen van mijn cliënten aan – of, het gebeurt, via mij. Woorden dekken eigenlijk de lading niet.

Kort maar krachtig: ik combineer in mijn sessies magnetiseren en kinesiologie. Ik werk met bepaalde punten op het lichaam, waardoor de energie beter gaat stromen. Dat helpt de persoon om verder te komen.

Kinesiologie is voortgekomen uit de fysiotherapie en de chiropractie. Het werkt met de spiertonus in de spieren. Door middel van spiertesten kun je testen waar een blokkade zit en waar die vandaan komt. Vaak kun je die blokkade verwijderen. Blokkades kunnen voortkomen uit vorige levens, jeugdtrauma of andere zaken. Super interessante materie, vind ik.

Ik geef mensen heel weinig advies. Ik ben een hands on man. Ik ben niet zo van de vorm en de protocollen. Soms geef ik wel praktisch advies, qua voeding, maar ik werk in eerste instantie heel intuïtief. Ik heb het eigenlijk continu omgekeerd gedaan: eerst de praktijk en daarna pas de theorie. Ik heb ondertussen cursussen mediumschap en numerologie gedaan en ben nu bezig met kinesiologie, ofwel Touch for Health. Ik vind het super interessant allemaal. Ik zou ook nog best wel chiropractor willen worden.

De meeste cliënten die bij me komen zitten op een nulpunt in hun leven. En daar ben ik ervaringsdeskundige in! Dat is natuurlijk niet toevallig. Door mijn persoonlijke ervaring en training kan ik mensen met trauma bijstaan. Veel mensen lopen tegen uitdagingen aan in hun leven die ze angst aanjaagt en waardoor ze soms dissociëren. 

In een sessie kan ik ze daarmee helpen. Los van mijn beroepskennis heb ik ook een groot empathisch vermogen. 

Het liefst los ik alles op in één sessie. Ik ben een ongeduldig mens. Maar vaak komen mensen toch regelmatig terug en is dat ook nodig. Er is zoveel in ons systeem aanwezig, er zijn zoveel lagen, zoveel dimensies, we hebben zoveel verschillende levens gehad, dat je niet kunt verwachten dat alles in een keer opgelost kan worden.

Ik benader het leven op een nuchtere en praktische manier. Ook al doe ik werk dat zweverig genoemd wordt, ik voel me helemaal niet zweverig. Ik ben goed geaard en daarom kan ik andere mensen helpen om ook te aarden.

Helga en ik hebben samen een praktijk aan huis in Elst, in ons schitterende, zeskantige tuinhuis, met prachtig uitzicht over de rivier.