Nieuws

  Laatste nieuws van Praktijk Avana!     

 

23 april 2024

            OPEN DAG

                     1 JUNI 2024       11.00 –16.00

Kom kennismaken bij Praktijk Avana.

Kennismaken met ons, de praktijkruimte en onze werkwijze

Kom samen met familie, je vriend(in) of collega

Hapje en drankje staan klaar

Rijksstraatweg 166a    in Elst (U)

www.praktijkavana.nl

 

 

1 november 2023

Vanaf november 2024 "Nieuw in de Praktijk" Bachbloesem therapie & Aroma therapie !

Bach-bloesemtherapie is een vorm van ondersteunende therapie, waarbij verschillende extracten van bloesems worden ingenomen al naargelang de klachten.
De Bach-bloesem remedies maken deel uit van een holistische benadering.
Dat wil zeggen dat ze de hele persoon behandelen en niet slechts de symptomen van de kwaal.
 
De 38 remedies die zijn gemaakt van wilde bloemen en planten zijn vernoemd naar degene die ze ontdekt heeft arts en bacterioloog dr. Edward Bach. Bach geloofde dat voor ieder kwaal een natuurlijk geneesmiddel bestond. Hij streefde naar een methode om niet alleen de fysieke kwalen van zijn patiënten te behandelen, maar ook de onderliggende geestelijke en emotionele oorzaken aan te pakken.

Hoe werken de Bach-bloesem remedies?

Bloesem remedies werken in op ons gevoel en onze emoties. We hebben allemaal wel eens last van bepaalde 'negatieve' emoties, zoals: angst, onzekerheid, irritaties, boosheid, verdriet, jaloezie, geslotenheid, etc. 

                                            

Aromatherapie komt voort uit de kruidengeneeskunde. Er wordt gebruik gemaakt van de vluchtige oliën die zich in planten bevinden om aandoeningen en ziektes te genezen of te voorkomen. Het wordt gezien als een holistische geneeswijze, waarbij niet zozeer wordt gekeken naar de symptomen, maar er wordt getracht om de persoon in zijn geheel te behandelen.
Hierbij ondersteunt men het natuurlijke vermogen van het lichaam en de geest om zichzelf te herstellen en balanceren.
Bij aromatherapie wordt je mentale en fysieke gezondheid beïnvloed door aroma’s die voortkomen uit essentiële oliën.
 
Heb jij last van stress, paniekgevoelens en een slecht humeur?
Of heb jij vaak een lage concentratie of slaapproblemen?
Ervaar je gespannenheid in je rug en/of schouders?
Of voel je dat andere klachten jouw aandacht vragen?
 
Hoog tijd om eens even te kijken naar wat essentiële oliën met aroma’s voor je kunnen doen.

                             

 

19 juli 2023

 

10 juni was onze 1e Open Dag.
Wij kunnen terug kijken op een fijne dag, enthousiaste bezoekers, mooie gesprekken en een krachtige aanwezigheid van de zon.
 
Samen met 2 lieve dames, die de bezoekers ontvingen en hebben voorzien van een hapje, een drankje, zorgde dat de bezoekers zich comfortabel voelden en voorzagen van een Goodiebag, kunnen we terug kijken op een geslaagde dag.
 
En voor degene die 10 juni niet in de gelegenheid waren om te komen, willen wij 16 september weer een Open Dag houden......

                                                      

               16 september 2023

     12.00 – 17.00   

 

Kom kennismaken met ons en onze behandelmethoden:

diverse Massages, Touch for Health,

Numerologie, Holistic Pulsing,

Wervel en gewrichtstherapie

Rijksstraatweg 166a  Elst         www.praktijkavana.nl

 

 

11 april 2023

                 

         10 juni 2023        ~        11.00 - 16.00

         

           Rijksstraatweg 166a     ~   Elst (U)

 

22 oktober 2022

Nieuw in de Praktijk ~ Kinesiologie

Kinesiologie vindt haar oorsprong in de Chiropractie, Chinese acupunctuur en Touch for Health. Zoals in de natuurgeneeskunde gebruikelijk, gaat het ook bij Kinesiologie om het zelfherstellende vermogen van ons lichaam.

Het unieke van Kinesiologie is echter de testmethode. Door middel van spiertesten, die uitslagen geven in termen van sterk of zwak, worden blokkades opgespoord en gebalanceerd en wordt inzicht verkregen in de achtergrond van de klachten. Ook de onbewustere lagen kunnen hierdoor worden ontsloten. Als client volg je daarin je eigen proces.

Kinesiologie betekent letterlijk ”bewegingsleer”. Het is een methode die de mens in zijn totaliteit benadert en balans brengt in zijn energiesysteem. Via de spieren hebben we toegang tot het systeem als geheel.

Met behulp van spiertesten kunnen we onevenwichtigheden en blokkades opsporen en deze vervolgens behandelen. Met Toegepaste Kinesiologie kunnen we lichamelijke, emotionele en mentale aspecten van de mens weer in balans brengen.

 

                                  

 

21 oktober 2022

                                                    PRAKTIJK AVANA is verhuisd !!

      Wij zijn verhuisd van de Dwarsweg 5 in Overberg naar de Rijksstraatweg 166a in Elst (UT)

                                          

 

4 oktober 2022

Nieuw in de Praktijk ~ Holistic Pulsing

De door Tovi Browning ontwikkelde behandelmethode is een therapie die aanzet tot bewustwording van blokkades en kan leiden tot heling.
Deze bewegingen stimuleren het zenuwstelsel om te ontspannen.

Tijdens een sessie wordt het lichaam via een onafgebroken stroom van wiegende, rollende en pulserende technieken in beweging gebracht. Zowel spierspanningen als psychische spanningen komen hierdoor los. De manier waarop Holistic Pulsing wordt gegeven, zorgt ervoor dat er een sfeer van veiligheid en geborgenheid wordt gecreëerd. Dit helpt enorm om spanningen los te laten.

Misschien heb je weleens ervaren dat je tijdens een ontspanningsmassage veel moeite hebt om jezelf echt over te geven aan de massage. Je profiteert hierdoor niet optimaal van de voordelen van de massage. In dat geval kan een pulsing sessie een goed alternatief zijn.
Houd er rekening mee dat door deze sessie intense emoties vrij kunnen komen. Dat kan zowel verdriet en woede zijn, maar ook juist plezier. Je raakt weer vanuit je hoofd in jouw lijf.

Holistic pulsing is daarom voor veel mensen een (her)ontdekkingstocht in zichzelf.
Holistic Pulsing werkt niet probleemgericht. De ingang is ontspanning en bewustwording, zodat je kan gaan ervaren wat er gebeurt in jouw lichaam.

                                   

 

14 juli 2022

Chakra's - wat zijn dat? Chakra betekent in het sanskriet 'wiel' of 'schijf'.
De chakra’s zijn de energiecentra van het lichaam. Daardoor kunnen wij bestaan.. De Chakra's dienen als ontvangststations, transformatoren en verdelers van de Prana, (levensenergie). Door invloeden van buitenaf, kunnen wij uit balans raken, met als gevolg disharmonie en (uiteindelijk) ziekte.

Nieuwsgierig geworden??? Wil je weten of jouw chakra's in balans zijn??

Kom dan naar "Praktijk Avana" voor een Aura & Chakra Healing gecombineerd met Magnetiseren. Het doel van Aura & Chakra Healing is om blokkades en disharmonie op te sporen en te behandelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

  

15 maart 2022

Je emoties in balans met Essentiële Oliën...Vandaag Kruidnagel-olie!

Al vroeg in je leven kun je door een negatieve gedachtenspiraal in een soort slachtofferbewustzijn terecht zijn gekomen.
Wellicht voel je je niet ondersteund en verloopt je leven niet zoals je graag zou willen.
Heb je weerstand ondervonden bij mensen die dicht bij je staan, zoals je ouders?
Dat is meestal de oorzaak van je slachtofferbewustzijn...

Kruidnagel-olie helpt je bij het loslaten van een slachtofferrol, wat wezenlijk is voor je geluksgevoel.
Kruidnagel-olie helpt je vooral het heft in eigen hand te nemen en te erkennen dat je wel degelijk invloed hebt op jezelf, je leven en je omstandigheden.
Versterkt de vaardigheid om je eigen beslissingen te nemen, ongeacht wat anderen daarvan vinden of wat hun reactie zou kunnen zijn.
Deze olie wakkert het vuur van je ziel weer aan en helpt je bij het helen van de thema's die je zelfbeeld aangetast hebben.
En helpt je om jezelf uit deze patronen te bevrijden.

Kruidnagel-olie ontwikkelt je kracht om nee te zeggen en duidelijk je grenzen aan te geven.

                                     

 

21 januari 2022

Bewijs voor helende werking edelstenen

De kwestie van wetenschappelijk bewijs voor de helende werking van edelstenen is onderwerp van veel discussie. In Nederland wordt edelsteentherapie over het algemeen beschouwd als 'onzin' en 'wetenschappelijk onbewijsbaar'. Maar in Duitsland is edelsteentherapie een volkomen geaccepteerde vorm van alternatieve therapie.

Wij raadplegen graag de boeken van de Duitse natuuronderzoeker Michael Gienger, een van de belangrijkste auteurs op het gebied van edelsteentherapie. Hij had veel ervaring met het testen en gebruiken van edelstenen, en hij publiceerde alleen resultaten die vele malen herhaald en bewezen zijn.

Zijn eigen ervaringen – genezing van een hardnekkige voorhoofdsholteontsteking en bronchitis met een smaragd – waren voor Gienger aanleiding om vanuit zijn wetenschappelijke achtergrond diep in deze materie te duiken.
 

Empirisch bewijs

De manier waarop Gienger de werking van stenen op mensen begon te onderzoeken, was dezelfde als die voor het testen van medicijnen wordt gebruikt. Een groep mensen droeg gedurende vier tot zes weken een bepaalde steen die ze nog niet kenden. Alle lichamelijke en geestelijke verschijnselen die ze waarnamen, werden opgeschreven en regelmatig met de hele groep besproken.

De resultaten waren verbazingwekkend! Toen alle stenen waren getest en de resultaten vergeleken, werd duidelijk dat de bevindingen zozeer overeenkwamen, dat toeval uitgesloten kon worden.

De testpersonen kwamen uit alle geledingen van de samenleving en waren van alle leeftijden. Hun ervaringen zijn de basis van de boeken die Michael Gienger over helende stenen geschreven heeft. (Zie ook: Wat zijn goede boeken over edelstenen?)

Deze manier van werken wordt empirisch genoemd. Door te observeren en te vergelijken kom je tot een bewijs dat op waarneming berust.
 

Gemeenschappelijke ervaringen

Een dergelijke empirische manier van testen gebruiken de Semoea-therapeuten ook. Een onbekende steen houden we enige tijd bij ons, en daarna wisselen we onze ervaringen uit.

En ook wij hebben gemerkt dan ongeveer 80 procent van de ervaringen gemeenschappelijk is. Wij weten dus vanuit eigen ervaring dat edelstenen een bepaald effect kunnen hebben. En dat effect is het ondersteunen van ons zelfhelend vermogen.

Elke steen heeft zijn eigen specialisme, zijn eigen werkingsgebied. Sommige stenen steunen het zelfhelend vermogen van het bloed, andere dat van je huid of van je bewegingsapparaat. Maar uiteindelijk moet ons lichaam het zelf opknappen. De stenen zijn slechts een hulpmiddel.
 

Wisselwerking          

Veel critici vinden het bewijs onvoldoende en gaan er van uit dat edelsteentherapie niet werkt. Maar er zijn vele argumenten die hun gelijk ondermijnen.

Voor veel zaken die men in het verleden geloofde zonder een wetenschappelijke onderbouwing, wordt tegenwoordig met nieuwe onderzoeksmiddelen wel het bewijs geleverd. Zo weten we ondertussen dat onze voeding voldoende vitamines en mineralen bevatten om gezond te blijven.

Het belang van sporenelementen is ook al wetenschappelijk bewezen. Diezelfde mineralen en sporenelementen zitten in edelstenen.

De wisselwerking tussen onze huid en edelstenen is ook duidelijk. Parels blijven het mooist als ze op de huid gedragen worden. Draag je ze niet en berg je ze niet zorgvuldig op, dan beginnen ze te schilveren en worden ze lelijk.
Turkoois, een poreus gesteente, wordt juist dof en verandert van kleur door intensief huidcontact.
Talkpoeder (fijn vermalen speksteen) dat je op je huid doet, absorbeert overtollig vocht en verzorgt de huid omdat het een beetje vettig is.

En voel zelf maar eens het verschil tussen met een bergkristal trommelsteen of met een lapis lazuli trommelsteen over je huid te gaan!
 

Inbeelding?   

Vaak wijzen critici erop dat het hier puur om een placebo-effect zou gaan, werking op basis van inbeelding.

Een placebo-effect bestaat bij tal van erkende geneesmiddelen. Het is een soort inbeelding: het vertrouwen in de werking van een middel is beslissend voor het werkelijke effect ervan.

Ook bij edelstenen werkt dat mechanisme. En dan is het dragen van een mooie hanger of een knuffelsteen in de broekzak vaak te verkiezen boven het slikken van allerlei chemische middelen met bijwerkingen. Chemische middelen waarvan het positieve effect soms niet eens wetenschappelijk bewezen is....

Bovendien: ook baby's, dieren en planten reageren goed op edelstenen. Zo is, bijvoorbeeld, de kamerplant ficus opgepept door aventurijn op zijn aarde te leggen. (Zie Foto) Dat is toch een bewijs dat er niet alleen maar een placebo-effect optreedt.

Bron: www.semoea.nl

 

28 december 2021

Heeft u o.a. rugklachten, gewrichtsklachten? - Holistische Dorn Therapie !

Mensen die al heel lang rug- en gewrichtsklachten hebben horen vaak van de dokter: “Er is niets meer aan te doen, het is slijtage en u moet er maar mee leren leven….”
Of het nu om een accuut of jarenlang bestaand letsel gaat, speelt voor een succesvolle behandeling geen rol. Dat is het gedurfde uitgangspunt van de Dorn therapie.

De holistische Dorn therapie biedt duurzame hulp, ook bij de meest hardnekkige problemen.
Deze therapie is even eenvoudig als geniaal: niet de therapeut maar de patiënt zelf neemt het actieve deel van de behandeling op zich.
Alleen zo kunnen nieuwe, gezonde houdings- en bewegingspatronen verankerd worden.
Zo vind je letterlijk en figuurlijk je innerlijke middelpunt terug.
De schadelijke patronen worden voorgoed losgelaten, de eigen 'houding' ten opzichte van het leven inbegrepen.
Rugproblemen worden vanaf de basis uit de wereld geholpen.

De Dorn-therapie heeft als basisuitgangspunt dat veel pijnklachten veroorzaakt worden door scheefstand van wervels en gewrichten.
Die op hun beurt weer hun oorsprong hebben in bijv. beenlengteverschil. Sommige klachten zijn direct gerelateerd aan de scheefstand maar er bestaan ook tal van afgeleide gezondheidsproblemen die hierdoor kunnen ontstaan.

Met de duimen zet de Dorn-therapeut op een voorzichtige manier de wervels op hun plekje terug.
Tegelijk maakt ze het bindweefsel tussen de wervels los, waardoor de doorbloeding beter wordt. Daardoor voelen mensen zich beter en worden lichamelijk en emotionele klachten voorkomen en genezen.

Zo kan Dorn-therapie helpend zijn bij lichamelijk klachten en emotionele klachten o.a.
(lage) rugpijn, heupklachten, nekklachten, schouderklachten, voetproblemen,
hoofdpijn, darmklachten....
Of o.a. bij div.angsten, schuldgevoelens, verdriet, verslavingen, gebrek aan overzicht...

                                        
 

 

29 oktober 2021

NIEUW in de praktijk  ~  Energetische Symboolmassage

Bij de Energetische Symboolmassage wordt het lichaam op een zachte manier behandeld, waardoor er geen weerstand opgeroepen wordt en het lichaam kan ontspannen. De Energetische Symboolmassage is vooral op gericht de energie weer te voelen, deze te laten stromen en biedt de mogelijkheid weer verbinding te maken met jezelf.

Elke massage zorgt voor een betere doorbloeding, daarnaast worden je emotionele en psychische spanningen minder of gaan zelfs helemaal weg. Tijdens een massage kunner er gedachten, herinneringen of emoties naar boven komen. Het gaat erom deze te herkennen erkennen en ze te aanvaarden als deel van jezelf.

Bij de Energetische Symboolmassage gaat het vooral om de intentie die je wilt neerzetten tijdens de massage. Een intentie die we samen bepalen tijdens ons gesprek vooraf. Met de intentie kun je een symbool uitkiezen of zelf meenemen. Dit symbool versterkt de werking van de massage. 

"Dat wat je aandacht geeft groeit!"

                                          

 

 

21 oktober 2021 

Yes...we hebben een nieuw Logo !             

Hij is supergaaf geworden !!! Michaël Sheiran van "the creative current" (www.thecreative-current.com) heeft voor Praktijk Avana ons nieuwe logo mogen ontwerpen en dit is het geworden. Samen zijn we de energie van ons bedrijf ingedoken en die heeft hij vertaald in dit beeld. Echt een aanrader...

Waarom de blauwe vlinder?  Hieronder lees je het verhaal erachter........

 

De Legende van de blauwe vlinder

Er bestaat een Oosterse legende waarin het verhaal verteld wordt van een man die vele jaren geleden weduwnaar werd en alleen moest zorgen voor zijn twee dochters.

De twee meisjes waren erg eigenaardig, slim en altijd erg leergierig. Ze overweldigden hun vader voortdurend met vragen om hun drang naar kennis te bevredigen. Soms wist hun vader hun vragen op een wijze manier te beantwoorden, soms had hij er moeite mee om een gepast antwoord te vinden voor zijn twee meiden.

Doordat hij kon zien hoe rusteloos zijn dochters waren, besloot hij ze op vakantie te sturen om te wonen bij een wijze man die boven op een berg woonden en van hem te leren. Deze wijze man was in staat alle vragen die de kleine meisjes hem stelden te beantwoorden, zonder twijfel.

De twee zusjes besloten echter om de wijze man op een ondeugende manier in de val te lokken, om zijn werkelijke wijsheid te meten. Op een nacht begonnen ze met ze tweeën een plan te bekokstoven: om de wijze man een vraag te stellen die hij niet zou kunnen beantwoorden.

“Hoe kunnen we de wijze man in de val lokken? Welke vraag kunnen we hem stellen die hij niet zal kunnen beantwoorden?” vroeg het jongere zusje aan haar oudere zus.

“Wacht hier, ik zal het je meteen laten zien,” antwoordde de oudere van de twee.

De oudere zus ging het bos in en kwam binnen een uur weer terug. Ze hield haar rok vast als een zak en hield er iets in verborgen.

“Wat heb je daar?” vroeg het jongere zusje.

De oudere zus stook haar hand in haar rok en liet het meisje een prachtige blauwe vlinder zien.

“Hij is zo mooi! Wat ga je ermee doen?”

“Dit zal ons hulpmiddel zijn om de wijze man onze strikvraag te stellen. We gaan hem zoeken en ik zal de hele tijd deze vlinder in mijn hand vasthouden. Dan vraag ik aan de wijze man of de vlinder die ik in mijn handen heb levend of dood is. Als de wijze man zegt dat de vlinder nog leeft, dan knijp ik mijn hand dicht om de vlinder te doden. Als de wijze man juist zegt dat de vlinder dood is, dan zal ik hem vrijlaten. Hierdoor maakt het niet uit wat voor antwoord hij geeft, zijn antwoord zal toch altijd fout zijn.

Het jongere zusje ging in op het voorstel van haar zus en zodoende begonnen beiden de wijze man te zoeken.

“Oh wijze,” zei de oudere zus. “Zou u ons kunnen vertellen of de vlinder die ik mijn handen vast heb levend of dood is?”

Waarop de wijze man, met een ondeugende glimlach op zijn gezicht, antwoordde: “Dat hangt van jou af, hij ligt in jouw handen.”

Ons heden en onze toekomst liggen volledig in onze eigen handen. We zouden daarom ook nooit iemand anders de schuld moeten geven voor de dingen die fout gaan in ons eigen leven. Wanneer we iets verliezen of wanneer we juist iets vinden, zijn we altijd zelf degenen die verantwoordelijk zijn.

 

"De blauwe vlinder staat voor ons leven.

Het is aan ons om te bepalen wat wij met dit leven willen doen."

 

9 september 2021

NIEUW in de Praktijk  ~ Energetische Hoofdmassage

Als het denken de overhand neemt zorgt dat voor spanningen in schouders, nek en hoofd. Bij een Energetische Hoofdmassage worden hoofd en het gehele lichaam op een natuurlijke manier van stress bevrijdt.

De massage richt zich op het losmaken van de blokkades in de spieren en de energiebanen. En ook op de energetische doorstroming in meridianen en chakra's. Kenmerk van een Energetische Massage is dat het een zachte en contactvolle manier van aanraken is. Zo krijgt het lichaam de tijd om zich te openen en te ontspannen.

Tijdens de energetische Hoofdmassage wordt zowel het gezicht, het hoofd en schouders gemasseerd. In de schouders en nek manifesteren zich meestal als eerste geestelijke spanning, die opgebouwd wordt in het hoofd.

De meeste mensen herkennen wel de uitdrukkingen "Te veel op je nek nemen" of "Ergens je hoofd over breken"  en gaan gebukt onder een zware geestelijke druk. Ervaar je door werk of privé (tijdelijke) hoge psychische belasting? Heb je last van futloosheid, concentratieproblemen of slaap je slecht? Een Energetische Hoofdmassage verlicht!

De massage duurt ongeveer 60 minuten. Er wordt bij de Energetische Hoofdmassage geen massageolie gebruikt.

De Energetische Hoofdmassage kan o.a. ingezet worden bij:
Slaapproblemen, Stress, Migraine, Spanningshoofdpijn, Clusterhoofdpijn, Concentratieproblemen, Opgekropte emoties.

                                   

 

3 juli 2021   ~   De oude healer zei tegen de ziel:

Het is niet je rug die pijn doet,
maar de last die je draagt.

Het zijn niet je ogen die pijn doen,
maar het onrecht dat je ziet.

Het is niet je hoofd dat pijn doet,
maar je gedachten die je pijn doen.

Het is niet je keel,
maar dat wat je niet durft vertellen.

Het is niet je buik,
maar je ziel die niet kan verteren wat er rond jou gebeurt.

Het is niet je lever die pijn doet,
maar de boosheid vanbinnen.

Het is niet je hart dat pijn doet,
maar de liefde.

Het verlangen naar liefde, de liefde die je wil delen...

En het is liefde zelf,
wat al deze pijn kan genezen.

Het meest krachtige medicijn!!!

  

 

2 Juni 2021

Nieuw in de Praktijk  ~    Haptische Lichaamsmassage !

Haptische Lichaamsmassage helpt je om weer te voelen wat je lichaam je vertelt. Het is een volledige holistische lichaamsmassage, gericht op de geestelijke en de lichamelijke ontspanning en het loslaten van energetische blokkades.
De massage heeft een positief effect op de chakra’s en de meridianen, ontspant de spieren, bevordert de bloedsomloop en brengt het zenuwstelsel tot rust en in balans. Een fijne manier om lekkerder in je vel te zitten en meer levensenergie te ervaren.

Dankzij Haptische Lichaamsmassage kom je bij je werkelijke zelf....en vervolgens bij wat je echt wilt.

                                   

 

24 mei 2021

Heel bijzonder!
Wij staan met ons verhaal in het magazine "Voluit".
Een magazine om je te inspireren het leven voluit te leven.
Op pagina 18 kan je ons verhaal lezen.
Het magazine staat vol met verhalen van professionals, inspiratie voor trajecten op het gebied van beweging en bewustzijn, uitleg over verschillende behandelingen, fijne quotes etc.
Het is gemaakt met ontzettend veel liefde. Wij denken dat het ook wat voor jou is.
Download ‘m hier gratis: https://sansoma.nl/nieuwsbrief-2/

                                  

 

11 maart 2021

Nieuw in de Praktijk ~ Energetische Voetmassage en de Chakra's !

De Energetische Voetmassage is een diep ontspannende massage op fysiek en geestelijk niveau. Niet alleen in je voeten, maar in het hele lichaam. Deze massage laat jou voelen hoe de levensenergie is in jouw lichaam. Tijdens deze massage worden de reflexzones van de chakra's geïntegreerd.

De voetmassage geeft je rust en laat je zelfs stilstaan ​​bij jezelf.
De voetmassage is geschikt voor iedereen. Ongeacht wat voor soort massage je ondergaat, je lichaam reageert hierop. 
Jong en oud hebben profijt van de Massage.

                               

 

 

8 maart 2021

26 januari 2021 hebben wij, André Birkhoff & Helga Sturkenboom, samen met Rianne de Mos van Sansoma in Doorn een podcast opgenomen

Hieronder staat de link om deze te beluisteren....

https://open.spotify.com/episode/1V1O1FdQ7xEinIwjmvQB1V?si=1dd6ce78af294171

                                                           Heel veel luisterplezier !!  

SANSOMA

www.sansoma.nl

 

 

25 februari 2021

Wist je dat de chakra’s van het menselijk lichaam een functie en een doel hebben dat de meeste mensen niet begrijpen? 

De chakra’s zijn buitengewoon ontvankelijk voor onze gedachten en gevoelens. Onuitgesproken woede of frustratie kan zich ophopen als spanning in spieren. Geïmplodeerde emotionele energie kan het chakrasysteem ook overbelasten. Ze kan dan de balans verstoren en voorkomen dat we energie op een positieve manier gebruiken.

Ik wil laten zien welke de 7 chakra’s zijn en het gebruik van essentiële oliën daarbij om de werking te versterken. Een essentiële olie brengt de basis balans weer terug zodat je je weer prettig is je lichaam voelt. Emotioneel en Lichamelijk! 

                                                       

Vandaag de 1e Chakra – Wortelchakra – Ik Ben – Contact met het lichaam

Door de emotionele lading om u heen te ontdekken en uw territorium te verdedigen, opent u energieserves waarvan u niet wist dat u ze had. U kunt ze aanwenden voor creativiteit en een gezonde levensstijl.

Focus: Overlevingsinstinct

Ik heb alles wat ik nodig heb om op fysiek te overleven en te groeien.

De 1e chakra vibreert met het overleven, het is een basisinstinct van de mens. In ons evolutionaire proces moesten we veel ongelooflijke uitdagingen overwinnen om te overleven. Ook de vroege traumatische herinneringen uit onze jeugd die resoneren met het gevoel niet ondersteund of verzorgd te zijn, hebben een diep effect op onze psyche. Gronden is daarbij heel belangrijk en dat kun je doen om zoveel mogelijk op blote voeten te lopen. Vooral buiten (als het weer het toelaat) in het bos. Ook Yoga of Tai Chi kan daar zeker een grote bijdrage aan leveren.

De essentiële oliën die gebruikt kunnen worden ter ondersteuning zijn:

Arborvitae – Vertier – Cedarwood/Cederhout

 

 

19 december 2020

Loop jij een beetje vast? Bijvoorbeeld omdat je spanningen, angsten of emotionele onbalans ervaart?  Of voel je je soms alleen of eenzaam?  Of zijn er bepaalde levensvragen die bij je spelen?

Heb je behoefte aan een gesprek en/of wil je graag wat inzichten? Dat is ook mogelijk met een telefonisch consult. Bel 06-23294969 (Helga) of 22631294 (André)

Tijdens een consult maken wij gebruik van onze kaarten om jou een boodschap te kunnen geven. Hieronder een aantal sets die wij gebruiken...

                                           

Wist je dat?

Coaching valt niet onder de contactberoepen zoals deze genoemd worden in de nieuwe maatregelen. Dat betekent dat, mits er voldaan wordt aan de richtlijnen, kan worden afgesproken in onze praktijkruimte. Je bent van harte welkom...

 

 

1 december 2020

AANBIEDING   ~    MEDIUMCONSULT      ~    AANBIEDING

Had je altijd al die ene vraag willen stellen aan je overleden dierbare?  Dat kan doormiddel van een mediumconsult. Het is mogelijk om bij Praktijk Avana een psychic of mediamiek privéconsult te boeken in mijn praktijk.

Graag help ik je op weg met persoonlijk inzicht.

Veelal tijdens of voor een consult krijg ik beelden door die te maken hebben met jouw situatie dat kan van alles zijn bv. Een vallend blad! Verschillende kleuren van een bloem of de ramen en bewegende gordijnen van een open venster.  Samen gaan we kijken wat de beelden voor jou betekenen.

 

In de maand December is een consult 40 € normaal 50 € bel voor een afspraak

06-22631294 een app of messenger bericht is ook van harte welkom.

 

 

 

17 november 2020

MASSAGE VAN DE BUIK ~ 2e CHAKRA ~ CONTACT MET HET GEVOEL 

De buik is het centrum van de mens. Het centrum van ons gevoel.
De buik is ook verbonden met je 2e chakra en staat in verband met je emoties. Bijv. genot, welzijn, vreugde, boosheid, intuïtie, eenzaamheid en verdriet.

In de buik zit ook je spijsvertering (o.a. darmen) en je hormonale systeem.
Spijsvertering en onze hormonen zijn verbonden met bijv. verteren en loslaten, trauma's vanuit jeugd, veiligheid, creativiteit, seksualiteit.

Wellicht herken je wel thema's als:
-Weinig vertrouwen in het leven en bang voor de toekomst (piekeren)
-Weinig energie en gauw uitgeput
-Heb snel koude handen en/of voeten
-Geregeld darmklachten, verstopping of diarree
-Emotionele verwaarlozing of juist overbezorgde ouder(s)

Zit je veel in je hoofd door piekeren? Dan ontneem je de energie in je buik.
Belangrijk is dat er een balans is tussen hoofd (denken) en buik (gevoel).
Tijdens een massage wordt je bewuster van je lichaam en kom je meer terug in je gevoel, zodat de energieverdeling weer in balans komt.

Een buikmassage is een reinigende en ontspannende massage. Datgene dat vastzit in je buik of dat wat jij vasthoudt wordt door deze massage in beweging gebracht.
Vastzittende emoties en/of afvalstoffen worden door ritmische herhalende massagehandelingen uit het weefsel gemasseerd en afgevoerd door je lichaam.
Bel en maak een afspraak als je bovengenoemde thema's herkend of voor meer informatie
 

                                       

10 november 2020

Wil jij graag diepe ontspanning en een opgeruimd energie-systeem?
Heb jij genoeg van alle "ruis" en wil je weer zuiver jezelf kunnen voelen?
Geeft jouw lijf signalen en wil graag zelf voelen en ervaren wat ze je nu eigenlijk wil vertellen?
Ik help je door middel van mijn massage contact te maken met dat wat gezien, gehoord en gevoeld wil worden.
Bovendien ruimen we op wat niet meer nodig is en creëren we weer ruimte en stroming in je energie....Voel je dat je dit nodig hebt? Wil je dit graag ervaren? Bel of App 06-23294969 of vul het contactformulier in.

                                       

 

27 oktober 2020

1e Chakra ~ Wortelchakra ~ Ik Ben ~ Contact met het lichaam

De 1e chakra vibreert met het overleven, het is de basisinstinct van de mens. In ons evolutionaire proces moesten we veel ongelooflijke uitdagingen overwinnen om te overleven.

Ook de vroege traumatische herinneringen uit onze jeugd die resoneren met het gevoel niet ondersteund en verzorgd te zijn, hebben een diep effect op onze psyche.

Gronden is daarbij heel belangrijk en dat kun je doen om zoveel mogelijk op blote voeten te lopen. Vooral buiten ( als het weer toelaat).

Ook essentiële oliën kunnen gebruikt worden ter ondersteuning bijv. Cederhout...Tijdens de Essential Chakra Healing massage wordt daar extra aandacht aan gegeven.

Lukt gronden niet goed of niet goed genoeg en voel je dat je deze ondersteuning goed kan gebruiken? Maak dan een afspraak !

                                                  

 

13 oktober 2020   ~~~   Nieuw bij Praktijk Avana  ~~~   Klassieke Massage

Klassieke Massage is een ontspanningsmassage en is een van de oudste massagevormen die wij kennen.

Tijdens de Klassieke Massage wordt er gebruikt gemaakt van verschillende massagetechnieken.
Door gebruik te maken van de verschillende massage technieken tijdens de Klassieke Massage ontstaat er een reactie die tot herstel, evenwicht en vernieuwde energie kan leiden.

Deze klassieker is een ontspannende massage die de spieren stimuleert en activeert en de doorbloeding bevordert. Tijdens de Klassieke massage worden spieren, pezen, weefsel en huid met geurende olie gekneed en gestreken. Dit kan – naar eigen behoefte – op een stevige of een zachtere manier worden uitgevoerd.

Door de werking op diep niveau is deze massage zeer geschikt voor fysieke ‘problemen’ zoals vastzittende spieren, hoofdpijn en pijn in de nek en de rug. Het effect is een sterkere doorbloeding, afvoer van afvalstoffen, een betere energiedoorstroming en meer rust in het hoofd.

Vermoeidheid wordt tegengegaan en de energie keert terug. Daarnaast is het een ultiem moment van ontspanning!

              

 

 

* 2 juni 2020 *

Jaaa...wij zijn er klaar voor!! 
Wij zijn razend enthousiast...van harte welkom om te komen kijken in onze nieuwe praktijkruimte (1 voor 1 en op afspraak).
De plek is bijzonder...onder de grote Eik, die staat voor kracht en bescherming!