Nieuws

 Laatste nieuws van Praktijk Avana!     

 

29 oktober 2021

NIEUW in de praktijk  ~  Energetische Symboolmassage

Bij de Energetische Symboolmassage wordt het lichaam op een zachte manier behandeld, waardoor er geen weerstand opgeroepen wordt en het lichaam kan ontspannen. De Energetische Symboolmassage is vooral op gericht de energie weer te voelen, deze te laten stromen en biedt de mogelijkheid weer verbinding te maken met jezelf.

Elke massage zorgt voor een betere doorbloeding, daarnaast worden je emotionele en psychische spanningen minder of gaan zelfs helemaal weg. Tijdens een massage kunner er gedachten, herinneringen of emoties naar boven komen. Het gaat erom deze te herkennen erkennen en ze te aanvaarden als deel van jezelf.

Bij de Energetische Symboolmassage gaat het vooral om de intentie die je wilt neerzetten tijdens de massage. Een intentie die we samen bepalen tijdens ons gesprek vooraf. Met de intentie kun je een symbool uitkiezen of zelf meenemen. Dit symbool versterkt de werking van de massage. 

"Dat wat je aandacht geeft groeit!"

                                          

 

 

21 oktober 2021 

Yes...we hebben een nieuw Logo !             

Hij is supergaaf geworden !!! Michaël Sheiran van "the creative current" (www.thecreative-current.com) heeft voor Praktijk Avana ons nieuwe logo mogen ontwerpen en dit is het geworden. Samen zijn we de energie van ons bedrijf ingedoken en die heeft hij vertaald in dit beeld. Echt een aanrader...

Waarom de blauwe vlinder?  Hieronder lees je het verhaal erachter........

 

De Legende van de blauwe vlinder

Er bestaat een Oosterse legende waarin het verhaal verteld wordt van een man die vele jaren geleden weduwnaar werd en alleen moest zorgen voor zijn twee dochters.

De twee meisjes waren erg eigenaardig, slim en altijd erg leergierig. Ze overweldigden hun vader voortdurend met vragen om hun drang naar kennis te bevredigen. Soms wist hun vader hun vragen op een wijze manier te beantwoorden, soms had hij er moeite mee om een gepast antwoord te vinden voor zijn twee meiden.

Doordat hij kon zien hoe rusteloos zijn dochters waren, besloot hij ze op vakantie te sturen om te wonen bij een wijze man die boven op een berg woonden en van hem te leren. Deze wijze man was in staat alle vragen die de kleine meisjes hem stelden te beantwoorden, zonder twijfel.

De twee zusjes besloten echter om de wijze man op een ondeugende manier in de val te lokken, om zijn werkelijke wijsheid te meten. Op een nacht begonnen ze met ze tweeën een plan te bekokstoven: om de wijze man een vraag te stellen die hij niet zou kunnen beantwoorden.

“Hoe kunnen we de wijze man in de val lokken? Welke vraag kunnen we hem stellen die hij niet zal kunnen beantwoorden?” vroeg het jongere zusje aan haar oudere zus.

“Wacht hier, ik zal het je meteen laten zien,” antwoordde de oudere van de twee.

De oudere zus ging het bos in en kwam binnen een uur weer terug. Ze hield haar rok vast als een zak en hield er iets in verborgen.

“Wat heb je daar?” vroeg het jongere zusje.

De oudere zus stook haar hand in haar rok en liet het meisje een prachtige blauwe vlinder zien.

“Hij is zo mooi! Wat ga je ermee doen?”

“Dit zal ons hulpmiddel zijn om de wijze man onze strikvraag te stellen. We gaan hem zoeken en ik zal de hele tijd deze vlinder in mijn hand vasthouden. Dan vraag ik aan de wijze man of de vlinder die ik in mijn handen heb levend of dood is. Als de wijze man zegt dat de vlinder nog leeft, dan knijp ik mijn hand dicht om de vlinder te doden. Als de wijze man juist zegt dat de vlinder dood is, dan zal ik hem vrijlaten. Hierdoor maakt het niet uit wat voor antwoord hij geeft, zijn antwoord zal toch altijd fout zijn.

Het jongere zusje ging in op het voorstel van haar zus en zodoende begonnen beiden de wijze man te zoeken.

“Oh wijze,” zei de oudere zus. “Zou u ons kunnen vertellen of de vlinder die ik mijn handen vast heb levend of dood is?”

Waarop de wijze man, met een ondeugende glimlach op zijn gezicht, antwoordde: “Dat hangt van jou af, hij ligt in jouw handen.”

Ons heden en onze toekomst liggen volledig in onze eigen handen. We zouden daarom ook nooit iemand anders de schuld moeten geven voor de dingen die fout gaan in ons eigen leven. Wanneer we iets verliezen of wanneer we juist iets vinden, zijn we altijd zelf degenen die verantwoordelijk zijn.

 

"De blauwe vlinder staat voor ons leven.

Het is aan ons om te bepalen wat wij met dit leven willen doen."

 

9 september 2021

NIEUW in de Praktijk  ~ Energetische Hoofdmassage

Als het denken de overhand neemt zorgt dat voor spanningen in schouders, nek en hoofd. Bij een Energetische Hoofdmassage worden hoofd en het gehele lichaam op een natuurlijke manier van stress bevrijdt.

De massage richt zich op het losmaken van de blokkades in de spieren en de energiebanen. En ook op de energetische doorstroming in meridianen en chakra's. Kenmerk van een Energetische Massage is dat het een zachte en contactvolle manier van aanraken is. Zo krijgt het lichaam de tijd om zich te openen en te ontspannen.

Tijdens de energetische Hoofdmassage wordt zowel het gezicht, het hoofd en schouders gemasseerd. In de schouders en nek manifesteren zich meestal als eerste geestelijke spanning, die opgebouwd wordt in het hoofd.

De meeste mensen herkennen wel de uitdrukkingen "Te veel op je nek nemen" of "Ergens je hoofd over breken"  en gaan gebukt onder een zware geestelijke druk. Ervaar je door werk of privé (tijdelijke) hoge psychische belasting? Heb je last van futloosheid, concentratieproblemen of slaap je slecht? Een Energetische Hoofdmassage verlicht!

De massage duurt ongeveer 60 minuten. Er wordt bij de Energetische Hoofdmassage geen massageolie gebruikt.

De Energetische Hoofdmassage kan o.a. ingezet worden bij:
Slaapproblemen, Stress, Migraine, Spanningshoofdpijn, Clusterhoofdpijn, Concentratieproblemen, Opgekropte emoties.

                                   

 

3 juli 2021   ~   De oude healer zei tegen de ziel:

Het is niet je rug die pijn doet,
maar de last die je draagt.

Het zijn niet je ogen die pijn doen,
maar het onrecht dat je ziet.

Het is niet je hoofd dat pijn doet,
maar je gedachten die je pijn doen.

Het is niet je keel,
maar dat wat je niet durft vertellen.

Het is niet je buik,
maar je ziel die niet kan verteren wat er rond jou gebeurt.

Het is niet je lever die pijn doet,
maar de boosheid vanbinnen.

Het is niet je hart dat pijn doet,
maar de liefde.

Het verlangen naar liefde, de liefde die je wil delen...

En het is liefde zelf,
wat al deze pijn kan genezen.

Het meest krachtige medicijn!!!

  

 

2 Juni 2021

Nieuw in de Praktijk  ~    Haptische Lichaamsmassage !

Haptische Lichaamsmassage helpt je om weer te voelen wat je lichaam je vertelt. Het is een volledige holistische lichaamsmassage, gericht op de geestelijke en de lichamelijke ontspanning en het loslaten van energetische blokkades.
De massage heeft een positief effect op de chakra’s en de meridianen, ontspant de spieren, bevordert de bloedsomloop en brengt het zenuwstelsel tot rust en in balans. Een fijne manier om lekkerder in je vel te zitten en meer levensenergie te ervaren.

Dankzij Haptische Lichaamsmassage kom je bij je werkelijke zelf....en vervolgens bij wat je echt wilt.

                                   

 

24 mei 2021

Heel bijzonder!
Wij staan met ons verhaal in het magazine "Voluit".
Een magazine om je te inspireren het leven voluit te leven.
Op pagina 18 kan je ons verhaal lezen.
Het magazine staat vol met verhalen van professionals, inspiratie voor trajecten op het gebied van beweging en bewustzijn, uitleg over verschillende behandelingen, fijne quotes etc.
Het is gemaakt met ontzettend veel liefde. Wij denken dat het ook wat voor jou is.
Download ‘m hier gratis: https://sansoma.nl/nieuwsbrief-2/

                                  

 

11 maart 2021

Nieuw in de Praktijk ~ Energetische Voetmassage en de Chakra's !

De Energetische Voetmassage is een diep ontspannende massage op fysiek en geestelijk niveau. Niet alleen in je voeten, maar in het hele lichaam. Deze massage laat jou voelen hoe de levensenergie is in jouw lichaam. Tijdens deze massage worden de reflexzones van de chakra's geïntegreerd.

De voetmassage geeft je rust en laat je zelfs stilstaan ​​bij jezelf.
De voetmassage is geschikt voor iedereen. Ongeacht wat voor soort massage je ondergaat, je lichaam reageert hierop. 
Jong en oud hebben profijt van de Massage.

                               

 

 

8 maart 2021

26 januari 2021 hebben wij, André Birkhoff & Helga Sturkenboom, samen met Rianne de Mos van Sansoma in Doorn een podcast opgenomen

Hieronder staat de link om deze te beluisteren....

https://open.spotify.com/episode/1V1O1FdQ7xEinIwjmvQB1V?si=1dd6ce78af294171

                                                           Heel veel luisterplezier !!  

SANSOMA

www.sansoma.nl

 

 

25 februari 2021

Wist je dat de chakra’s van het menselijk lichaam een functie en een doel hebben dat de meeste mensen niet begrijpen? 

De chakra’s zijn buitengewoon ontvankelijk voor onze gedachten en gevoelens. Onuitgesproken woede of frustratie kan zich ophopen als spanning in spieren. Geïmplodeerde emotionele energie kan het chakrasysteem ook overbelasten. Ze kan dan de balans verstoren en voorkomen dat we energie op een positieve manier gebruiken.

Ik wil laten zien welke de 7 chakra’s zijn en het gebruik van essentiële oliën daarbij om de werking te versterken. Een essentiële olie brengt de basis balans weer terug zodat je je weer prettig is je lichaam voelt. Emotioneel en Lichamelijk! 

                                                       

Vandaag de 1e Chakra – Wortelchakra – Ik Ben – Contact met het lichaam

Door de emotionele lading om u heen te ontdekken en uw territorium te verdedigen, opent u energieserves waarvan u niet wist dat u ze had. U kunt ze aanwenden voor creativiteit en een gezonde levensstijl.

Focus: Overlevingsinstinct

Ik heb alles wat ik nodig heb om op fysiek te overleven en te groeien.

De 1e chakra vibreert met het overleven, het is een basisinstinct van de mens. In ons evolutionaire proces moesten we veel ongelooflijke uitdagingen overwinnen om te overleven. Ook de vroege traumatische herinneringen uit onze jeugd die resoneren met het gevoel niet ondersteund of verzorgd te zijn, hebben een diep effect op onze psyche. Gronden is daarbij heel belangrijk en dat kun je doen om zoveel mogelijk op blote voeten te lopen. Vooral buiten (als het weer het toelaat) in het bos. Ook Yoga of Tai Chi kan daar zeker een grote bijdrage aan leveren.

De essentiële oliën die gebruikt kunnen worden ter ondersteuning zijn:

Arborvitae – Vertier – Cedarwood/Cederhout

 

 

19 december 2020

Loop jij een beetje vast? Bijvoorbeeld omdat je spanningen, angsten of emotionele onbalans ervaart?  Of voel je je soms alleen of eenzaam?  Of zijn er bepaalde levensvragen die bij je spelen?

Heb je behoefte aan een gesprek en/of wil je graag wat inzichten? Dat is ook mogelijk met een telefonisch consult. Bel 06-23294969 (Helga) of 22631294 (André)

Tijdens een consult maken wij gebruik van onze kaarten om jou een boodschap te kunnen geven. Hieronder een aantal sets die wij gebruiken...

                                           

Wist je dat?

Coaching valt niet onder de contactberoepen zoals deze genoemd worden in de nieuwe maatregelen. Dat betekent dat, mits er voldaan wordt aan de richtlijnen, kan worden afgesproken in onze praktijkruimte. Je bent van harte welkom...

 

 

1 december 2020

AANBIEDING   ~    MEDIUMCONSULT      ~    AANBIEDING

Had je altijd al die ene vraag willen stellen aan je overleden dierbare?  Dat kan doormiddel van een mediumconsult. Het is mogelijk om bij Praktijk Avana een psychic of mediamiek privéconsult te boeken in mijn praktijk.

Graag help ik je op weg met persoonlijk inzicht.

Veelal tijdens of voor een consult krijg ik beelden door die te maken hebben met jouw situatie dat kan van alles zijn bv. Een vallend blad! Verschillende kleuren van een bloem of de ramen en bewegende gordijnen van een open venster.  Samen gaan we kijken wat de beelden voor jou betekenen.

 

In de maand December is een consult 40 € normaal 50 € bel voor een afspraak

06-22631294 een app of messenger bericht is ook van harte welkom.

 

 

 

17 november 2020

MASSAGE VAN DE BUIK ~ 2e CHAKRA ~ CONTACT MET HET GEVOEL 

De buik is het centrum van de mens. Het centrum van ons gevoel.
De buik is ook verbonden met je 2e chakra en staat in verband met je emoties. Bijv. genot, welzijn, vreugde, boosheid, intuïtie, eenzaamheid en verdriet.

In de buik zit ook je spijsvertering (o.a. darmen) en je hormonale systeem.
Spijsvertering en onze hormonen zijn verbonden met bijv. verteren en loslaten, trauma's vanuit jeugd, veiligheid, creativiteit, seksualiteit.

Wellicht herken je wel thema's als:
-Weinig vertrouwen in het leven en bang voor de toekomst (piekeren)
-Weinig energie en gauw uitgeput
-Heb snel koude handen en/of voeten
-Geregeld darmklachten, verstopping of diarree
-Emotionele verwaarlozing of juist overbezorgde ouder(s)

Zit je veel in je hoofd door piekeren? Dan ontneem je de energie in je buik.
Belangrijk is dat er een balans is tussen hoofd (denken) en buik (gevoel).
Tijdens een massage wordt je bewuster van je lichaam en kom je meer terug in je gevoel, zodat de energieverdeling weer in balans komt.

Een buikmassage is een reinigende en ontspannende massage. Datgene dat vastzit in je buik of dat wat jij vasthoudt wordt door deze massage in beweging gebracht.
Vastzittende emoties en/of afvalstoffen worden door ritmische herhalende massagehandelingen uit het weefsel gemasseerd en afgevoerd door je lichaam.
Bel en maak een afspraak als je bovengenoemde thema's herkend of voor meer informatie
 

                                       

10 november 2020

Wil jij graag diepe ontspanning en een opgeruimd energie-systeem?
Heb jij genoeg van alle "ruis" en wil je weer zuiver jezelf kunnen voelen?
Geeft jouw lijf signalen en wil graag zelf voelen en ervaren wat ze je nu eigenlijk wil vertellen?
Ik help je door middel van mijn massage contact te maken met dat wat gezien, gehoord en gevoeld wil worden.
Bovendien ruimen we op wat niet meer nodig is en creëren we weer ruimte en stroming in je energie....Voel je dat je dit nodig hebt? Wil je dit graag ervaren? Bel of App 06-23294969 of vul het contactformulier in.

                                       

 

27 oktober 2020

1e Chakra ~ Wortelchakra ~ Ik Ben ~ Contact met het lichaam

De 1e chakra vibreert met het overleven, het is de basisinstinct van de mens. In ons evolutionaire proces moesten we veel ongelooflijke uitdagingen overwinnen om te overleven.

Ook de vroege traumatische herinneringen uit onze jeugd die resoneren met het gevoel niet ondersteund en verzorgd te zijn, hebben een diep effect op onze psyche.

Gronden is daarbij heel belangrijk en dat kun je doen om zoveel mogelijk op blote voeten te lopen. Vooral buiten ( als het weer toelaat).

Ook essentiële oliën kunnen gebruikt worden ter ondersteuning bijv. Cederhout...Tijdens de Essential Chakra Healing massage wordt daar extra aandacht aan gegeven.

Lukt gronden niet goed of niet goed genoeg en voel je dat je deze ondersteuning goed kan gebruiken? Maak dan een afspraak !

                                                  

 

13 oktober 2020   ~~~   Nieuw bij Praktijk Avana  ~~~   Klassieke Massage

Klassieke Massage is een ontspanningsmassage en is een van de oudste massagevormen die wij kennen.

Tijdens de Klassieke Massage wordt er gebruikt gemaakt van verschillende massagetechnieken.
Door gebruik te maken van de verschillende massage technieken tijdens de Klassieke Massage ontstaat er een reactie die tot herstel, evenwicht en vernieuwde energie kan leiden.

Deze klassieker is een ontspannende massage die de spieren stimuleert en activeert en de doorbloeding bevordert. Tijdens de Klassieke massage worden spieren, pezen, weefsel en huid met geurende olie gekneed en gestreken. Dit kan – naar eigen behoefte – op een stevige of een zachtere manier worden uitgevoerd.

Door de werking op diep niveau is deze massage zeer geschikt voor fysieke ‘problemen’ zoals vastzittende spieren, hoofdpijn en pijn in de nek en de rug. Het effect is een sterkere doorbloeding, afvoer van afvalstoffen, een betere energiedoorstroming en meer rust in het hoofd.

Vermoeidheid wordt tegengegaan en de energie keert terug. Daarnaast is het een ultiem moment van ontspanning!

              

 

 

* 2 juni 2020 *

Jaaa...wij zijn er klaar voor!! 
Wij zijn razend enthousiast...van harte welkom om te komen kijken in onze nieuwe praktijkruimte (1 voor 1 en op afspraak).
De plek is bijzonder...onder de grote Eik, die staat voor kracht en bescherming!