Metamorfose Massage

 

Metamorfosemassage is een vorm van massage waarbij de voeten, handen en hoofd zacht gemasseerd worden. De reflexzones die gemasseerd worden corresponderen met de wervelkolom en de tijdslijn, waardoor een diepe transformatie van oude trauma's gerealiseerd kan worden.

Veel mensen hebben – net als de rups – kwaliteiten en talenten die ze niet tot uitdrukking brengen, omdat er belemmeringen zijn die dat tegenhouden. Een Metamorfose massage helpt je om in jezelf naar binnen te gaan en daar te ontdekken wie je ten diepste bent.

Als je je kwaliteiten en talenten gaat ontdekken en je belemmeringen onder ogen kunt zien, kun je worden zoals je bedoeld bent. Metamorfose massage wil daarbij een hulpmiddel zijn.

Een liefdevolle aanraking – zonder oordeel en zonder verwachtingen – langs de reflexzônes van de wervelkolom kan je in contact brengen met de mogelijkheden die in je aanwezig zijn.

Praktijk Avana - Metamorfose massage

Metamorfose Massage

Metamorfose massage is een vrij onbekende, zeer eenvoudige techniek, ontwikkeld door Robert Saint John en later verder uitgewerkt door Gaston Saint-Pierre.

Bij metamorfosemassage worden de reflexgebieden van de wervelkolom op de voeten, de handen en het hoofd zacht aangeraakt. Deze gebieden corresponderen met onze voor-geboortelijke periode. In deze periode kunnen blokkades zijn ontstaan die van grote invloed zijn op ons dagelijkse leven en beleven, vaak herkenbaar als ingesleten patronen die zich steeds weer in een ander jasje aan ons opdringen.

Praktijk Avana - Metamorfose massage

De geblokkeerde energie kan in beweging gebracht worden door de zachte aanraking, die zonder enige sturing van de kant van de masseur wordt uitgeoefend. Ieder mens weet diep van binnen nog wie hij bedoeld is te zijn en hoe hij op zijn eigen wijze en in zijn eigen tempo tot bewustzijn, groei of genezing kan komen. Omdat er richtingsvrij gewerkt wordt, bepaalt iemand dus zelf hoe en hoe snel de aanraking van de masseur in zijn lichaam en zijn leven uit gaat werken.

De ontvanger van de massage leert zichzelf ervaren en (her)kennen. Tijdens de massage kunnen allerlei sensaties optreden. Van warm naar koud, tintelingen, spontane bewegingen, sensaties van stromende energie, emoties die boven komen. Oude klachten kunnen zelfs tijdelijk terugkeren. Maar welke de reactie ook is, als de levensenergie weer vrijuit kan stromen, zal deze aangewend kunnen worden voor bewustwording, groei en genezing.

Reacties die kunnen voorkomen na een metamorfosebehandeling zijn:

  • Verdwijnen van diverse lichamelijke klachten zoals koude handen/voeten, hoge bloeddruk, menstruatieklachten, obstipatie..
  • Betere doorbloeding, waardoor o.a. betere genezing van wonden
  • Meer energie en doelgericht handelen. Men vindt eindelijk de kracht om datgene aan te pakken wat je al zolang van plan was.
  • Loskomen van verdriet, onmacht en woede...dit kan tijdens of vlak na de behandeling gebeuren of soms dag(en) later.
  • Herbeleven van traumatische ervaringen en verwerking hiervan
  • Liever worden voor jezelf

De massage wordt meestal als zeer prettig ervaren met een diep ontspannende werking. Dat is een prettig gegeven. We kunnen zoveel voor elkaar betekenen door "alleen maar"de voeten, de handen en het hoofd van de ander zacht aan te raken. We kunnen een katalysator zijn in het proces van zelfontdekking en zelf(h)erkenning en zo de ander helpen te worden wie hij bedoeld is te zijn. Deze massagevorm kent geen contra-indicaties.

Na de massage is het belangrijk even rustig een half uurtje te blijven liggen en te laten gebeuren wat nodig is. De weken na de massage is de invloed ervan nog steeds actief. Daarom mag je de massage niet te vaak uitvoeren; maximaal eens per week.

Alie: Het begon in eerste instantie met een healing. Helga vertelde dat zij ook een Metamorfose-behandeling kon en wilde geven zodat ik meer inzichten zou krijgen. Dat gebeurde ook. Er gebeurt veel, soms helemaal niet makkelijk maar uiteindelijk brengt het je wel waar je wezen wilt.

Het kan zijn dat u een klacht heeft die hier niet vermeld staat.
Aarzel niet, maar neem dan vrijblijvend contact met mij op.