Haptische Lichaamsmassage

Wat is Haptonomie?

Haptonomie is een wijze om in contact te komen met je gevoel en je diepere zelf. Een omschrijving die samen gaat met de zogenoemde tastzin. Tastzin is het eerste zintuig dat je als mens ontwikkelt: een zintuig dat contacten met gevoelens verbindt. Deze aanrakingen zijn van groot belang op je latere ontwikkeling als mens.

Wat is een Lichaamsmassage?

Tijdens een holistische lichaamsmassage, worden allerlei hormonale reacties in werking gezet. Stressgevoelens verdwijnen, pijn en depressieve gevoelens nemen af en gevoelens van diepe ontspanning en rust stromen door je heen.

Je lichaam vertelt veel over hoe het met je gaat....gespannen schouders, knoop in je maag, knikkende knieën. Ze spreken voor zich. Ernaar luisteren is een ander verhaal. Vaak hollen we door en negeren we deze signalen van ons lichaam. Met blokkades en lichamelijke klachten zoals stress, onrust of onzekerheid, als gevolg.

- Je ontdekt wat goed voor je is en wat juist niet.

- Wat jou laat jou groeien en wat juist niet.

- Wat jou energie geeft of wat jou juist energies kost.

Oftewel....Haptische Lichaamsmassage helpt je om weer te voelen wat je lichaam je vertelt. Het is een volledige lichaamsmassage, dat betekend dat rug, schouders, nek, hoofd, bil en benen worden gemasseerd. (achterkant). En dat hoofd, gezicht, nek, borst, buik, armen, handen, vingers, bovenbeen, onderbeen en voet worden gemasseerd. (voorkant).

Haptische Lichaamsmassage is gericht op de geestelijke en de lichamelijke ontspanning en het loslaten van energetische blokkades.
De massage heeft een positief effect op de chakra’s en de meridianen, ontspant de spieren, bevordert de bloedsomloop en brengt het zenuwstelsel tot rust en in balans. Een fijne manier om lekkerder in je vel te zitten en meer levensenergie te ervaren.

Dankzij Haptische Lichaamsmassage kom je bij je werkelijke zelf....en vervolgens bij wat je echt wilt.