Behandeltraject

 

Heb je onlangs een ingrijpende gebeurtenis meegemaakt? En staat je systeem altijd “aan”? 

Laat oude pijn los en kom tot rust tijdens een energetische behandeling van massage en healing.

 

Verwerk wat je hebt meegemaakt en kom in contact met je gevoel

We maken allemaal ingrijpende dingen mee. Als je dit niet voldoende tijd en ruimte geeft om te verwerken, kun je hier last van houden in het hier en nu. Dit uit zich in vermoeidheid, overprikkeldheid en het continu weer getriggerd worden op oude thema’s. Ook kan het zijn dat je een zwaarte voelt, of dat je zelfs fysieke klachten krijgt die een mentale oorzaak hebben. De meeste mensen herkennen wel de uitdrukkingen "Te veel op je nek nemen" of "Ergens je hoofd over breken". Dit zijn uitspraken die niet voor niks bestaan.

De impact die een heftige gebeurtenis heeft, kan letterlijk tot uiting komen via jouw lichaam in de vorm van bijvoorbeeld fysieke klachten of spanning.

Grote kans dat jij gevoelig bent, je wellicht anders voelt, en je soms overspoeld voelt door alles wat er om je heen gebeurt.

Ik, Helga, ondersteun je daar graag bij. Ik help je om los te laten, maar begeleid je daarnaast graag als mentor om beter om te gaan met je gevoeligheid. Als je je intuïtie als kracht kunt inzetten, zul je je weerbaarder voelen en beter om kunnen gaan met stress en veranderingen. Rust is een belangrijke basis, die ik je graag meegeef in mijn energetische behandelingen, waarin ik massage en healing combineer.

Over mij

Ik ben Helga. Ik weet als geen ander dat je lichaam je boodschappen geeft. Ik weet hoe lastig het is om die boodschappen soms te vertalen, en er iets mee te doen. Lichaam en geest horen wat mij betreft altijd samen! Ik combineer verschillende, zachte behandeltechnieken.

Mijn aanpak kenmerkt zich door zachtheid. Ook door mild naar de wereld (en jezelf!) te kijken.

Ik nodig je graag uit om een stap terug te doen, zodat je dingen kunt zien vanuit een ander, positiever perspectief. Durf te glimlachen om wat er gebeurt in plaats van in pijn en kramp te blijven hangen.

Ik wil je bewust maken van wie en hoe mooi je bent. Dat je geen schroom voelt om hulp te ontvangen. Je hoeft niet alles alleen op te lossen. Ik ben er graag voor je. Delen maakt lichter.

Ik werk samen met mijn partner André. We hebben allebei onze eigen specialisaties. Regelmatig bundelen we onze krachten en werken we samen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je bij mij komt voor de behandelingen, en tegelijk ook naar hem gaat voor een ander soort sessie. Uiteraard bepalen we samen wat voor jou passend is.

 

Energetische massage & healing: werken op verschillende lagen

Er is niks zo fijn als een massage, om meer rust te ervaren of om bepaalde lichamelijke blokkades op te lossen. Toch is massage alleen wat mij betreft niet voldoende. Alles staat met elkaar in verbinding! Ik geloof namelijk dat er verschillende lagen zijn, waar je blokkades kunt ervaren. Ik werk namelijk ook energetisch, wat betekent dat ik je energetische veld schoonmaak en op diepe lagen werk. Ook daar kunnen dingen zich vast zetten. Wellicht ben je hoogsensitief en heb je wel eens ervaren dat je ook iets kan oppikken wat niet van jou is, maar wel in jouw energieveld blijft hangen bijvoorbeeld. Het kan verklaren waarom je je moe voelt, of emotioneel, terwijl er geen directe aanleiding voor is.

Wat het ook is waar je op dit moment mee loopt, het is tijd om helemaal terug te komen bij jezelf. Als je altijd het gevoel hebt dat je “aan” staat, heeft je lichaam simpelweg geen ruimte om op te ruimen en te helen. De ontspannen staat van zijn die je ervaart tijdens een behandeling, maakt dat het zelfgenezend vermogen van je lichaam zijn werk kan doen. Dit herstellende vermogen van je lichaam is ontzettend krachtig, maar vaak is er simpelweg niet genoeg rust in het lichaam om dit te activeren.

Het werken op de verschillende lagen gaat automatisch. Ik geloof dat een behandeling je altijd geeft wat je nodig hebt. We stemmen samen af wat voor behandeling je graag wilt.

Hoe ziet een behandeling eruit?

Als je voor het eerst komt, stemmen we altijd samen af hoe het met je gaat en waar je tegenaan loopt. Vervolgens ga je lekker op de behandeltafel liggen. Je hoeft even helemaal niks! Ik start altijd bij je voeten, en stem me dan af op je lichaam. Ik kan dan als het ware voelen wat de meeste aandacht nodig heeft, en weet ik hoe ik de behandeling moet starten. Een behandeling kan kwetsbaar voelen. Ik creëer een veilige bubbel waarin ik me echt afstem op jou en nodig je uit om aan te geven wat jij nodig hebt. Ik zet verschillende behandelmethodes in, die ik vaak combineer. Ik heb verschillende dingen die ik als ondersteuning inzet, zoals oliën, bloesem remedies, kaarten, klankschalen of andere instrumenten en edelstenen.

Ervaringsverhalen van anderen:

Met nekklachten heb ik mij bij jou gemeld voor een tijdje terug. Bij mij is dit al 2 jaar de zwakke plek in mijn lichaam. Dan weer wat meer last en dan weer minder. Stress en drukte is bij mij de oorzaak. Door de behandelingen ben ik mij weer beter gaan voelen en zijn de klachten die ik had verdwenen. Als je al wat langer klachten hebt is het altijd maar weer afwachten welke behandeling het beste voor je is op dat moment. Na 1 behandeling voelde ik mij alweer wat beter in mijn vel zitten en na 3 behandelingen was het over. Je voelt als het ware de krachten weer beter verdeeld worden over je lichaam. Het is de energie die je in je opneemt. Het ga je goed met je praktijk en mocht het nodig zijn kom ik mij weer melden. Bedankt dat ik zo snel terecht kon.

Cees

---

Soms heb je zoveel klachten dat je niet meer weet waarvoor je naar de huisarts moet. Mijn grootste klacht was al een jaar lang wekelijks last van migraine hebben. Waarschijnlijk kwam dit door onrust in mijn lijf. Wat moet je dan… Gewoon maar iets proberen. Toen las ik over de Breuss-massage i.c.m. De Dorn-therapie bij Helga. De eerste afspraak was heel bijzonder. Het was niet vreemd, het was net of je thuis kwam. Een goed gevoel dus. Na een klein gesprekje geeft Helga mij aan dat het misschien beter is om te magnetiseren. Zo gezegd zo gedaan. Ik stond open voor alles. En als mensen dan spreken over dat er iets open ging. Ja dat klopt. Een uur lang liggen en mijn gevoel ging open. Heel vreemd maar echt waar. Ik heb nu na 3 behandelingen in een tijd van 3 mnd nog maar 2 x last van migraine gehad en mijn ademhaling is ook weer normaal. Hoe het kan?? Maakt niet uit!! Het geeft mij een goed gevoel. RUST!

Germa

 

Ik loop graag een tijdje mee op je pad

De impact van ingrijpende gebeurtenissen kan behoorlijk heftig zijn. Als we niet voldoende tijd nemen om een gebeurtenis te verwerken, kan het zijn dat we die jarenlang met ons meedragen en daar de zwaarte van ervaren. Dit herken je in de vorm van vermoeidheid, piekeren, stress of emoties waar je je geen raad mee weet.

Een losse behandeling is altijd ontspannend, maar om echt een verandering te creëren in je leven zijn meerdere behandelingen nodig. 

Hoe voel je je anders na meerdere energetische behandelingen?

Meer contact met je lichaam

Je kunt beter bij je gevoel, en snapt wat de signalen van je lichaam je vertellen. Als je fysiek last hebt van iets, respecteer je je eigen grens beter en die durf je ook aan te geven aan anderen. Je bent zachter voor jezelf en durft weer op je eigen onderbuikgevoel te vertrouwen.

Opgeladen & meer rust

Je voelt je helderder in je hoofd, en piekert minder. Je vertrouwt meer op dat dingen gaan zoals ze moeten gaan, en durft de controle meer los te laten. Je gunt jezelf ruimte en tijd om tot rust te komen. Het gaat niet altijd meer ten koste van jezelf.

Losgelaten wat je niet meer nodig hebt

Je hebt trauma en ingrijpende gebeurtenissen aangekeken, en je hebt ze doorvoelt tijdens de behandelingen. Het feit dat je er ruimte voor gemaakt hebt, maakt dat ze meteen lichter voelen. Je energetische laag is opgeschoond waardoor het voelt alsof je meer bij jezelf kunt zijn. Je voelt je fijn en durft keuzes te maken die goed voor jou zijn en waar je energie van krijgt.

"Elke klacht vraagt om aandacht, aandacht voor jezelf!

Hoe anderen mijn behandelingen ervaren hebben:

Ik heb Helga “ontdekt” in een periode waarin ik niet wist hoe ik mijn leven onder controle moest krijgen. Wel wist ik dat ik niet naar mijn huisarts wilde. Ik had wel allerlei lichamelijke klachten maar dat had een mentale oorzaak, ik was ervan overtuigd dat er met mijn lijf niks mis was. In die periode zag ik een kaartje van Helga bij de plaatselijke buurtsuper hangen. Heb het meegenomen en haar gelijk gebeld. Ik voelde dat zij mijn verhaal begreep. Inmiddels zijn we een groot aantal behandelingen verder. Het begon in eerste instantie met een healing. Helga vertelde dat zij ook een Metamorfose-behandeling kon en wilde geven zodat ik meer inzichten zou krijgen. Dat gebeurde ook. Er gebeurt veel, soms helemaal niet makkelijk maar uiteindelijk brengt het je wel waar je wezen wilt.

Alie

--

Voordat ik bij Helga kwam had ik door verschillende omstandigheden veel onrust in mijn hoofd en lichaam. Ik heb een aantal keren de behandeling magnetiseren gehad, voor mij een bijzondere ervaring , alsof je weg zinkt in een gevoel van gewichtsloosheid en waar zelfs mijn hoofd even “leeg” was. Je voelt het warm worden zonder te zien waar Helga haar handen houdt en er daalt een diepe rust in je neer.

De Breuss massage vind ik vooral ontspannend voor mijn lichaam en geest. Doordat ik de behandelingen van Helga onderga heb ik wat meer rust in mezelf gekregen wat ook een betere uitwerking op mijn omgeving heeft.

Paula

 

Praktische informatie

Je bent welkom voor een behandeling in onze praktijk in Elst (Utrecht). Een behandeling duurt ongeveer een uur en kost €60. De meeste mensen komen gemiddeld een keer in de 3 / 4 weken terug voor een vervolgbehandeling. Een behandeling kan nog lang doorwerken.

Je kunt betalen na afloop in de praktijk via een tikkie of contant.

 

Kun je wel wat rust gebruiken? En wil je graag op een diepe laag aan je eigen thema’s werken? Dan ben je welkom voor een energetische massage.

Vul het formulier in op de contactpagina, mail (helga.avana@gmail.com) of app / bel naar Helga (06 - 23294969), dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op om een datum in te plannen.